Już po raz drugi w tym roku szkolnym uczniowie klasy 2 b wraz z wychowawczynią 13 października 2016 r. odwiedzili Muzeum Regionalne w Stalowej Woli. Tym razem zwiedzając bardzo interesującą wystawę pt. „Dobry chleb” i słuchając ciekawej opowieści pana Marka Wiatrowicza poznali historię powstawania chleba. Nie była to opowieść całkiem nowa dla uczniów, gdyż niektóre jej fragmenty poznali podczas niedawnej wycieczki klasowej do młyna – kaszarni w Rudniku nad Sanem. Tam pan Leszek Tutka – właściciel młyna – technik technolog z zakresu młynarstwa z ponad 50-letnim stażem uczył dzieci szacunku do chleba oraz pokazywał różne produkty otrzymywane ze zbóż. Szczególną atrakcją podczas tej wizyty w muzeum okazały się warsztaty, na których każdy uczeń samodzielnie z mąki, wody, soli i zakwasu wykonał malutki chleb. Upieczone, jeszcze ciepłe, malutkie i pachnące chlebki dumni uczniowie przynieśli do szkoły, w której już na nich oczekiwali rodzice. Uczniowie z wielką radością wręczyli rodzicom swoje pierwsze kulinarne wypieki.